Torrox


Torrox er en mer enn 2000  år gammel spansk landsby med ca. 12000 innbyggere.

Tross sin sentrale beliggenhet, 5 mil fra Malaga og bare tre kilometer fra Middelhavet, har byen til nå unngått de store turiststrømmene.

Den gamle byggestilen er inntakt, og når man rusler rundt i de trange gatene i gamlebyen, føler man at tiden har stått stille.
En levende landsby!

I Torrox er det ingen store hoteller eller pensjonat, men flere barer og fortausrestauranter. Mange av disse ligger rundt et idyllisk torg med appelsinlund. Mye av det opprinnelige spanske er beholdt, og siden hoveddelen av befolkningen er spansk, er det ikke så mange som snakker engelsk her. Man kan fortsatt møte fiskeselgeren med sin moped som stopper og selger sardiner fra kassa på bagasjebrettet, eller bonden med okser og kjerre som legger turen gjennom den trange hovedgata i byen fordi det er korteste vei til fincaen som ligger oppi lia. Det er en levende landsby!

I byen finnes også bank, post, apotek, butikker, legesenter og ferskvarehall. Hver mandag er det gatemarked. På landsbygda dyrker spanjolene druer, oliven, fiken og mange andre fruktslag.

Glimrende turmuligheter!

Vi har utforsket området bak Torrox og oppdaget hvilke utrolige turmuligheter det er der!
Rett bak landsbyen er det to naturparker med flotte stier over fjell og dal, langs koselige elver og med bortgjemte forfriskningssteder. Bytt sandalene ut med et par gode joggesko, og ta en tur ut i vakker, andalucisk natur! GOD TUR!

Torrox Costa